Pekarin Sinappi - Reseptit

Pekarin Sinapin

Reseptit.

Pekarin Sinapin keittiö

Reseptit


Majoneesikastike:
Vatkaa kaksi munankeltuaista ja 1 tl Pekarin Perusmietoa tai Isovahvaa kuohkeaksi. Sekoita 1 dl ruokaöljyä "nauhana" joukkoon. Vatkaa joukkoon myös varovasti 1 tl vettä ja 3 tl sitruunamehua. Mausta majoneesi lisäämällä vielä 1tl sokeria ja ripaus suolaa.
Liemikuutiosatsi pakkaseen:
Voit maustaa Osso Buccon liemet Pekarin Sinapilla ja laittaa liemikuutiosatsin pakkaseen myöhempää käyttöä varten!
Osso Bucco Pekarin Sinapin tapaan:
Laita tuhti Osso Bucco lämpenemään huoneenlämpöön ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Leivitä jauholla ja muista vetää muutama viilto kalvoihin jottei liha käpristy. Paista liha sitten pannulla ruskeaksi. Sillä välin kuullota sipulit, porkkanat, kolmasosa selleriä ja nauris padassa. Lisää pataan 1 tlk tomaatteja mehuineen, 1 rkl Pekarin Isovahvaa, 1 kpl lihaliemikuutioita, 4-5 kpl murskattua valkosipulinkynttä, 1 tl timjamia, 1 tl oreganoa ja 2 dl kuivaa valkoviiniä ja vettä niin, että Osso Bucco peittyy. Anna muhia kevyellä kiehumisella 2-3 h niin, että liha irtoaa luusta. Ennen tarjoilua leikkaa liha palasiksi sekaan. Tarjoile sinappisen bataattiperunamuhennoksen kera: 1 Bataatti, 3-4 perunaa, 1 tl Pekarin perusmietoa sekä voita ja maitoa/kermaa oman maun mukaan.
Graavattu siika:
Mausta kaksi filettä merisuolalla, sokerilla, mustapippurilla sekä Pekarin Isovahvalla ja tillillä. Laita fileet vuorokaudeksi folioon painon alle maustumaan.
Marinadi strutsiin:
Kokeile Pekarin Sinappia myös strutsin marinadiin!
Pekarin Sinapin Savulohi:
Laita sitruunapippuria, suolaa, sitruunamehua ja hieman Pekarin Isovahvaa lohen pintaan. Sähkösavusta Katajanoksan kera noin 23 minuuttia.
Pekarin Sinapin suolasienisalaatti:
Pilko ja sekoita 200 g suolasieniä ja 1/2 sipulia. Lisää sekaan 150g kermaviiliä ja mausta mustapippurilla, valkopippurilla ja 1 tl Pekarin Perusmietoa.
Pekarin Sinapin Spaghetti-kastike:
Ainekset: 400 g naudan jauhelihaa, 2 sipulia, 40 g lanttua, 50 g palsternakkaa, 60 g selleriä, 100 g tatteja, 4 valkosipulinkynttä, 1 rkl tomaattipyrettä, 1 rkl Pekarin Isovahvaa, 2 dl tomaattimurskaa, 4 laakerinlehteä ja 50 g meetwurstia. Kuullota sipuli ja juurekset öljyssä taivoissa.

Ruskista jauheliha ja mausta mustapippurilla, suolalla, paprikalla ja valkopippurilla tattien kanssa. Laita ainekset kasariin keskenään ja oman maun mukaan vettä. Anna muhia noin 37 minuuttia kevyesti pulputtaen. Lisää lopuksi pinnalle tuoretta persiljaa ja muutama basilikanlehti.
Pekarin Sinappinen Sillivoileipä:
Pekarin Sinappi sopii myös loistavasti sillivoileipään!
Sinappisillejä ja suolakurkkuja:
Sinappisillejä ja suolakurkkuja Pekarin Sinapin tyyliin.
Pekarin Sinapin Suppilovahverokeitto:
Näistä kelpaa tehdä suppilovahverokeittoa! Paista miedolla lämmöllä voissa sienistä (4 dl) suurin neste pois. Lisää pilkotut sipulit 2 kpl sekä pilkotut porkkanat 2 kpl. Mausta kevyesti suolalla, valkopippurilla, mustapippurilla ja basilikalla. Lisää tomaattimurskaa 2 dl, 1 rkl tomaattipyrettä ja 2 runsasta teelusikallista Pekarin Isovahvaa sekä aluksi 2dl vettä, jonka jälkeen 4 kpl valkosipulia pilkottuna. Anna kevyesti kiehua miedolla lämmöllä ja lisää vettä tarvittava määrä. Ripottele pinnalle persiljaa ja vaaleaa leipää sivulle. Valkoviini on myös oiva maun tuoja jota voi lisätä keittovaiheessa.
Ankan rintafileet:
Mausta ankan rintafileet suolalla, mustapippurilla ja hiero pintaan Pekarin Isovahvaa. Paista fileet pannussa 4-6 minuuttia jonka jälkeen laita folioon vetäytymään hetkeksi. Kastikkeena appelsiinikastikkeen sijaan kanttarelleista kastike. Kastikkeeseen: kanttarellit, sipuli, suola, mustapippuri, valkopippuri, paprikajauho, oregano, basilika, lihaliemikuutio ja runsas 1tl Pekarin Isovahvaa ja tilkka valkoviiniä ja kuohukermaa. Salaattikastikkeena punaviinietikka, oliiviöljy, sokeri, suola, mustapippuri, valkopippuri ja Pekarin Isovahva kombinaatiokastike.
Back Bacon:
Back Bacon a'la Pekarin Sinappi for breakfast!
Iltapalaa a'la Pekarin Sinappi:
Tattikastiketta ja rapsakasti paistettua lohta Pekarin Perusmiedolla maustettuna.
Pikainen kalaisa välipalaleipä:
Levitä Fazerin juuresleiville joko Pekarin Perusmietoa tai Pekarin Isovahvaa. Leipien päälle voit laittaa joko savusiikaa tai paistettua lohta ja helpot hiukopalat ovat valmiina!
Grilli-Ribsit:
Pidä ribsejä (n. 1,5 kg) huoneenlämmössä tunti, jonka jälkeen hiero pintaan sormisuolaa, mustapippuria, chilirouhetta sekä pinnalle 1 tl punaviinietikkaa ja 1 tl Pekarin Isovahvaa per ribsi. Anna ribsien vetäytyä jääkaapissa yön yli maustuen. Seuraavana aamuna ota ribsit huoneenlämpöön tunniksi. Tämän jälkeen laita ribsit uuniin täysomenamehussa 125°C n. 3h, niin että liha hieman irtoaa luusta. Tämän jälkeen anna lihojen jäähtyä vuoassa kylmäksi ja kaavi ylimääräinen valkoinen rasva pois. Laita liha taas lämpiämään huoneenlämpöön ja valmista glaseerauskastike: esimerkiksi 5 rkl öljyä, 2rkl soijaa, 1,5 tl fariinisokeria sekä 1-2 kpl chilipalkoja halkaistuna. Laita ribsit grilliin ja glaseeraa niitä aina kääntäessä. Vahdi, ettei glaseeraus pääse palamaan pintaan!
Lohifilee savustuslaatikossa:
Laita lohifileen pintaan sitruunamehua, sitruunapippuria, suolaa ja kevyesti Pekarin Sinapin Isovahvaa. Lisää savustuspurujen joukkoon hieman katajan oksia sekä 2 kpl sokeripaloja savupurujen päällä olevalle folioidulle pellille. Valmista fileet savustuslaatikossa kevyen tulen päällä noin 17 minuuttia ja iltapala on valmis!
Naudan Entrecote:
Jaa 750 g naudan entrecotea neljäksi pihviksi ja hiero pintaan sormisuolaa, mustapippuria, hieman Pekarin Isovahvaa ja öljyä. Kääri pihvit hetkeksi folioon ja anna olla 20 minuuttia huoneenlämmössä. Lisää pihvit grilliin kun grilli on noin 175°C. Paista pihvejä noin 4 minuuttia per puoli ja laita sen jälkeen vielä hetkeksi folioon vetäytymään.
Kanan rintafile:
Marinoi kanan rintafileitä öljyssä, johon on lisätty salviaa, valkopippuria, mustapippuria, paprikaa, curryä, kurkumaa sekä Pekarin Isovahvaa. Anna rintafileiden maustua 2 tuntia marinadissa ja paista sitten grillissä.
Lohifile basilikakastikkeella:
Valmista basilikakastike: yhdistä tuoretta basilikaa reilu kourallinen, loraus oliiviöljyä, 1 rkl balsamiviinietikkaa, 1 tl mustapippuria, hyppysellinen sokeria sekä loraus sitruunamehua. Lisää vielä 1 tl parmesanjuustoa, 1 chili pilkottuna, muutama pähkinä (pekaani tai cashew) ja 1 tl Pekarin Sinappia. Sekoita ainekset blenderissä. Lisää lohifileen päälle hieman sitruunapippuria, sitruunamehua, suolaa ja basilikakastike. Laita lohi uuniin veden/valkoviinin kanssa jottei pääse kuivumaan, kypsennä 175°C noin 25-30 minuuttia.
Marinoitu possu Mad-Croc-twistillä:
Valmista perusmarinadi possulle sekoittamalla 0,5 dl öljyä, 2 rkl punaviinietikkaa, 1 tl soijaa, 1 tl mustapippuria, 1 tl grillimaustetta, 1 tl paprikamaustetta, 1 tl salviaa, 1 tl sokeria, 1 chili pilkottuna, 2 valkosipulia siivuina, muutama tuore basilikanlehti, 2 rkl Mad-Croc Omenamakua sekä 1 tl Pekarin Isovahvaa. Anna possun maustua 2 h - 2 vrk ennen paistamista.
Marinoitu porsaan ulkofile:
Tee porsaan ulkofileelle marinadi seuraavasti: Yhdistä 1 dl punaviiniä, loraus öljyä, 2 rkl punaviinietikkaa, 1 tl salviaa, 1 tl mustapippuria, 1 tl paprikamaustetta, 1 tl grillimaustetta, ripaus valkopippuria ja suolaa, 2 tl Pekarin isovahvaa, 2 kpl murskattua valkosipulia sekä 2 rkl mango guave vissyä. Anna possun maustua (esimerkiksi maakellarissa) muutaman tunnin ja grillaa iltaruoaksi.
Maakellarissa marinoitu Angus:
Angusta joka on marinoitunut maakellarissa 2 vuorokautta seuraavanlaisesti: 2 dl punaviiniä, 0,5 dl öljyä, ripaus suolaa, sokeria, valkopippuria, mustapippuria, salviaa ja rosmariinia ja 0,5 tl Pekarin Isovahvaa ja 2 kpl valkosipulia muserrettuna. Paista noin 20 minuuttia grillissä sopivin väliajoin käännellen.
Pekarin Sinapin Lohiburgeri:
Sivele hampurilaissämpylät pestolla sekä 1 tl Pekarin Isovahvalla. Lisää sämpylöille punasipulia, sinileima-Emmentaalia ja lohta. Kokoa burgeri laittamalla vastakkaiset kappaleet yhteen ja kääri 3-kertaisen folion sisään. Laita burgerit grilliin ja kääntele noin minuutin väliajoin. Herkullisen lohiburgerin kypsymisaika on noin 15-18 minuuttia!
Pikamarinadi kanan paistileikkeelle:
Valmista pikamarinadi yhdistämällä 0,5 dl öljyä, 1 tl curryä, 1 tl salviaa, 0,5 tl kurkumaa, 1 korkillinen valkoviinietikkaa, 1 kpl Chiliä pilkottuna sekä 1tl Pekarin Isovahvaa. Laita marinadi kirkkaaseen elintarvikepussiin, lisää paistileikkeet ja pyörittele kanat marinadissa. Voi paistaa leikkeen heti grillin alumiinialustalla noin 38 min tai paistinpannulla noin 16 minuuttia käännellen.
Sinappinen lohikeitto:
Pilko ja kuullota 4 porkkanaa, 1 purjo ja 2 sipulia voissa. Lisää kattilaan noin 1,2 - 1,5 litraa vettä sekä 8 maustepippuria, 4 laakerinlehteä ja 2 kalaliemikuutiota. Lisää sekaan pilkotut perunat ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää keittoon kuutioiksi leikatut lohipalat n. 400-500g sekä 1 ruokalusikallinen Pekarin Isovahvaa Sinappia. Anna kiehua n. 4-6 min jonka jälkeen lisää kuohu/ruokakermaa 2 dl sekä 1/2 pakettia Koskenlaskijaa tai muuta sulatejuustoa. Anna keiton hetken vielä tekeytyä ja lisää runsaasti tilliä. Nauti keitto esimerkiksi Saaristolaisleivän kanssa!
Marinoitu takuumurea naudan ulkofilee:
Marinadiin: 0,5 dl ruokaöljyä, 4 rkl punaviinietikkaa, 1 rkl soijaa, 1 tl paprikajauhetta, 1 tl mustapippuria, 1 tl sokeria, 0,5 tl valkopippuria sekä 1 tl Pekarin Isovahvaa sekä joukkoon 1 halkaistu chilipalko. Sekoita ainekset keskenään ja laita fileet yksi kerrallaan pyöritellen marinadiin ja maustumaan jääkaappiin 3 h - 2 vrk. Ennen grillaamista/pannulla paistamista ota fileet tunniksi huoneenlämpöön. Tätä marinadia voi myös soveltaa kaikkien lihatuotteiden marinoimisessa.
Kasvisgratiini:
Parsakaalit, kukkakaalit, pavut ja porkkanat keitetään väljässä vedessä n. 10 min, siivilöidään ja kaadetaan vuokaan. Lisätään kerma, Pekarin Sinapilla sivellyt pekonit ja juusto pinnalle. Uuniin 200° n. 45min.
Vappuinen aamupala:
Pekarin Sinappi sopii erinomaisesti helppoon Vapun aamupalaan. Laita uuniin makkaroita, ranskalaisia ja vihanneksia oman maun mukaan ja tarjoile Pekarin Sinapin kera.
Vappuinen kanamarinadi:
Marinadiin: Loraus oliiviöljyä, 1 tl currya, 1 tl salviaa, 1/2 tl paprikajauhetta, 1 reilu tl Pekarin Isovahvaa ja 1 valkosipulin kynsi puserrettuna. Sivele marinadi vuoassa olevien koipien päälle ja lisää reilusti vettä jottei pääse kuivamaan. Muista välillä valella kanat marinadilla valmistuksen aikana.
Lihamureke Pekarin Sinapin tapaan:
Tarvitset 600g hirven jauhelihaa, 400g naudan jauhelihaa sekä 1 dl tatteja. Paista 1 sipuli sienien kanssa. Sekoita jauhelihat ja mausta ne seuraavasti: 2 tl oreganoa, 2 tl suolaa, 1,5 tl paprikajauhetta, 1/2 tl valkopippuria ja ripaus mustapippuria. Laitetaan 2 dl ruokakermaa ja 1 dl korppujauhoja turpoamaan n. 5 minuutiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään 2 kananmunan kera. Asettele mureke pellille, sivele pintaan ohut kuorrute Pekarin Perusmietoa ja laita uuniin noin tunniksi. Vaihtoehtoisesti voi lisätä jauhelihaa maustaessa 1 rkl Pekarin Isovahvaa.
Hevosen ulkofilee:
Laita fileet huoneenlämpöön lämpiämään n. 45 minuutiksi. Paista fileitä pannulla n. 3 min per puoli, kevyt suola pintaan. Tämän jälkeen fileet folioon ja päälle sivellään kevyt Pekarin Sinapin Breme: Sekoitetaan 1 tl tuorejuustoa, 1 tl Pekarin Isovahvaa, 3 kpl puserrettuja valkosipulin kynsiä, 1 tl punaviinietikkaa, 1 tl oliiviöljyä ja hyppysellinen mustapippuria. Laita fileet folioon bremen kera ja vuoassa uuniin 200° n. 6 min. Sen jälkeen anna fileiden vielä hetki vetäytyä folion sisällä. Nauti fileet valkosipulikermaperunoiden ja pirteän porkkana-, ananas-, fetajuusto- ja oliivisalaatin kera.
Kasleri:
1kg kasleria joka peitellään seuraavanlaisella marinaadilla: 1rkl tuorejuustoa, 1,5rkl Pekarin Isovahvaa, grillimaustetta 1tl, 1tl salviaa, 0,5tl mustapippuria, 1tl soijaa, hieman öljyä sekä loraus punaviinietikkaa ja rapsiöljyä. Sitten marinadi sekoittaen ja pintaan. Kasleri vuokaan ja pohjalle hieman vettä ja kelloon 2h. Muista lisätä vettä aika-ajoin niin liha pysyy mehukkaana.
Graavattu lohi:
Sormisuolaa riittävästi, himpun verran sitruunapippuria, sitruunamehua ja aavistus sokeria. Pintaan ohuesti Pekarin Isovahvaa ja tuoretta tilliä. Painon alle jääkaappiin maustumaan.
Savustettu lohi:
Savustettua lohta maustettuna merisuolalla, sitruunapippurilla ja pieni sivallus Pekarin Isovahvaa. 27 minuuttia savupöntössä, ensimmäiset "mustat" savut pöntöstä pois.
Kanafileet:
Kanafileet timjami-hunaja marinadissa. Paista noin 15 minuuttia, 30 sekunnin välein käännellen. Sen jälkeen curryruokakerma ja 1 tl Pekarin Isovahvaa joukkoon, 1 kpl halkaistu chili, cashew- ja pekaanipähkinöitä ja kapriksia. Anna hetken hautua ja nauti lisukkeiden kera.
Lohi valkoviinissä:
Lohta valkoviinissä, mausteina sitruunamehu, sitruunapippuri, suola, valkopippuri. Pintaan kevyt sekoitus tuorejuustosta, ruohosipulista ja Pekarin Perusmieto -sinapista. 1 tl + 1 tl ja uuniin 1h 150°.
Pikainen uunimakkara:
Lenkkimakkarat paketista ja kuoret sivuun, tehdään oman maun mukaan viillot ja sivalletaan sisään joko Pekarin Perusmietoa tai Isovahvaa pikkulusikan syrjäpuolella. Lisää kevyesti tomaattipyrettä, sipulisuikaleita, oman maun mukaan juustoa sekä ripaus grillausmaustetta. Sitten uuniin 175° 17-22 min. Makoisa makkara-ateria on valmis vailla mitään lisää!
Sinappinen Siskonmakkarakeitto:
Kasvisliemeen porkkanat, lantut (perunan tilalla), kukkakaali, parsakaali, maustepippuria ja laakerinlehteä ja tietysti 1rkl Pekarin Perusmietoa.
Suolalapa Pekarin Sinapin tapaan:
Uunipataan runsaasti vettä, 2 kpl lihaliemikuutioita, maustetaan liha mustapippurilla ja suolalla ja laitetaan pataan. Lisäksi 1x sipuli lohkottuna, 2x porkkana, 1/2 selleri sekä varsiselleriä. Joukkoon maustepippuria ja laakerinlehtiä. 1,5 tl Pekarin Isovahvaa sekaan, kansi päälle ja uuniin 175° noin 2 h. Välissä voi kurkkia valmistumista. Jos haluaa pitkän kaavan mukaan niin 120° 4-5 h.
Seifile:
Seifile pakkasesta, pintaan sitruunamehua, sitruunamustapippuria ja suolaa. Kevyesti sivalletaan pintaan Pekarin Perusmietoa, yrttiseosta ja kevyt Koskenlaskijan Cheddarkuorre. Uuniin 150°, 45-50 minuuttia.
Graavilohi kirjolohifileestä:
Kirjolohifileeseen pikkuisen sormisuolaa, sitruunapippuria, valkopippuria, sokeria, sitruunamehua, persiljaa (tillin sijasta) ja Pekarin Perusmietoa kevyesti pintaan. Anna maustua 12 h voipaperikäärössä jääkaapissa.
Kylmäsavulohi -ruisleipä:
Pekarin Perusmietoa ruisleivän päälle ja kylmäsavulohta niin oiva välipala on helposti tehty!
Patee:
Valkosipulilla höystetyssä pateessa mukana makua tuomassa myös Pekarin Isovahva.
Lämpimät voileivät:
Laita perinteisten lämpöisten herkkuleipien pohjalle Pekarin Isovahvaa. Päälle täytettä oman maun mukaan.
Sinappinen suppilovahverokeitto:
Pekarin Sinapeilla potkua perinteiseen suppilovahverokeittoon!
Raclette sinapin kanssa:
Leikkaa raclette-juustot viipaleiksi, sulata raclettepannuilla ja nauti sinapin sekä lisukkeiden kanssa. Lisukkeiksi sopivat esimerkiksi perunat, makkarat, leikkeleet, tomaatti, paprika ja punasipuli.
Takaisin etusivulle